Over mij

Scroll down for english.

 

Via mijn website wil ik u kennis laten maken met mijn werk.
Mijn naam is Ageeth van den Oever en ben vanaf 1988 bezig met beeldhouwen.De techniek van het beeldhouwen heb ik voornamelijk in Italie ontwikkeld. Op de vrije academie in Den Haag heb ik gewerkt op de afdeling drie dimensionale vormgeving. Na verloop van tijd ben ik daar ook gaan modeltekenen. Deze lessen hebben een grote bijdrage geleverd aan mijn ontwikkeling tot de figuratieve beeldhouwkunst.

Inspiratiebron

Mijn inspiratiebron is de natuur. De vormen die de wind en het water op het land achterlaten, geven mij inspiratie voor mijn werk. Dit is te herkennen aan de terugkerende organische vormen, ook in de figuratieve beelden.
Een andere inspiratiebron is de religieuze kunst. Beelden in kerken en op graven geven mij de inspiratie om emotie en ingetogenheid tot uiting te laten komen. Het is voor mij een grote uitdaging om een emotie in steen te vangen.

OP dit moment werk ik in mijn atelier in Lutjewinkel. Ik werk voornamelijk in marmer en hardsteen. Het marmer, hardsteen en ook travertijn waar ik mee werk, is voor binnen en buiten geschikt. In mijn beelden is vaak nog een gedeelte van de ruwe steen te zien, andere delen worden gepolijst, dit doe ik om het kontrast in de vorm te versterken. Het gladde oppervlak wordt met was behandeld en het ruwe oppervlak wordt geimpregneerd, om het beeld zo goed mogelijk te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

In de winterperiode werk ik ook met albast. De albasten beelden zijn uitsluitend voor binnen geschikt. Albast is een transparante steensoort. De lichtval op en door deze beelden is heel bijzonder.
In de zomer werk ik een periode in Italie en experimenteer daar zoveel mogelijk met het vormgeven in verschillende marmersoorten.

 

 

Welcome

In this website I want to introduce you to my art. I am Ageeth van den Oever and a sculpturer since 1988. By working in Campo d’ Altissimo, a workshop near Carrara, I learnt to work in stone. I developed my technique further at the Free Academy in The Hague.

There I followed courses on the department for three dimensional design. Later I also followed courses in drawing from a model. This contributed greatly to my development as a figurative sculpturer.

 

Inspiration

Nature is my source of inspiration. The shapes wind and water leave on the soil inspire me to create organic shapes, also in the figurative sculptures. Religeous art is another source of inspiration. Sculptures in churches and on graves inspire me to express emotions and modesty. One of my greatest challenges is to catch an emotion in stone.

 

About my work

I mainly work in marmour and petit granite, types of stone suitable for inside and outside. Often my sculptures show a part of the raw stone as a contrast to the shape. I became a member of the Dutch Society of Marine Artists in November 2006.

The last years I specialise in creating grave monuments.  The involvement of the customer in the creative process results in a very personal monument.

During the last summers I worked in Italy. My knowledge of different types of marmour and skills to work in it. This helps me to meet to the wishes and expectations of my clients.  Before accepting an assignment I like to know who the sculpture is for and where it will be placed.

In this way I can adapt my sculptures to the experiences of my clients