Graf kunst

Door mijn interesse in de mens, religie en oneindigheid, ben ik grafmonumenten, gedenkstenen gaan maken.

Bent u op zoek naar een persoonlijk grafmonument of naar een gedenksteen, dan bied ik u de mogelijkheid om dit in samenspraak te realiseren.

Voor het bedenken en ontwerpen van het beeld is voor mij persoonlijk contact belangrijk. Ik kom belangeloos bij u langs om over de mogelijkheden en ideeën te praten.

De volgende stap is het ontwerpen. Ik doe dit bij voorkeur in klei. Als we het hier over eens zijn kan ik beginnen met het maken van een uniek beeld. Als er behoefte aan is kunt u altijd bij mij langs komen om te kijken hoe het beeld vordert en om nog eventuele aanpassingen te maken. Bij het ontwerpen kunnen ook kinderen een rol spelen. Ze kunnen b.v. iets van klei maken of iets tekenen wat we kunnen gebruiken voor het monument of de gedenksteen.

Voor ieder monument moet een vergunning worden aangevraagd. Het monument moet namelijk passen binnen de aangegeven maten, die per graf verschillen. De maximale hoogte is over het algemeen 1 meter en het materiaal moet duurzaam zijn. Daar voldoet marmer en Belgisch hardsteen aan waar ik hoofdzakelijk mee werk. De vergunning vraag ik voor u aan.

Als het mogelijk is bekijk ik de plek waar het monument geplaatst wordt. Voor het plaatsen van de gedenksteen is soms hulp nodig, dit doe ik als dat mogelijk is samen met de familie.

De kosten per grafmonument zijn verschillend. Het is afhankelijk van de steensoort, de indeling van het graf , de belettering en eventuele andere wensen. Om u een indicatie te geven, vraag ik voor het ontwerpen, het maken en plaatsen van het monument gemiddeld 2000 euro. Dit is exclusief het materiaal en de belettering. Voor alleen het maken van een gedenksteen kunnen de kosten tussen de 1000 en 2000 euro liggen. Als u iets heel eenvoudigs wilt is er altijd over de prijs te praten.

Keltisch kruis
Keltisch kruis